RASVIJETLJEN POŽAR

U Nikšiću uhapšene dvije osobe koje su zapalile BMW vrijedan 75.000 eura

Obojica uhapšenih su iz Danilovgrada

BMW potpuno izgorio. MUP Crne Gore

B. C.

5.8.2023

Dvije osobe su uhapšene zbog podmetanja požara na vozilu vrijednom 75.000 eura, saopćeno je danas iz MUP-a Crne Gore. 

Događaj su rasvijetlili pripadnici Regionlnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj 

Podsjećamo da je 21. jula oko 03:50 sati došlo do požara na vozilu BMW u vlasništvu V. K. iz Nikšića, koje je bilo parkirano na parking prostoru u ulici Peka Pavlovića, a koji se proširio i ošteti još jedno vozilo.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj zajedno sa vještakom za požare, eksplozije i havarije.

- Preduzetim intenzivim opertivno – taktičkim mjerama i radnjama, a u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nikšićka policija je rasvijetlila predmetno krivično djelo i lišila slobode Đ.I. (32) i P.N. (31), oba iz Danilovgrada, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti - navedeno je iz policije.

Sumnja se da su uhapšeni, po prethodnom dogovoru, zajedničkom radnjom locirali vozilo, koje su potom polili benzinom i zapalili.

Na drugom vozilu pričinjena manja šteta

- Usljed dejstva vatre oštećeno vozilo, koje je prema dostavljenim podacim vrijednosti oko 75.000 eura, u potpunosti je uništeno, dok je na drugom vozilu pričinjena manja materijalna šteta. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su od 1. maja rasvijetlili devet kriivčnih djela izvršenih podmetanjem požara, kako iz prethodnog perioda tako i iz tekućeg, po kom osnovu su procesuirali 10 osoba - naveli su iz MUP-a Crne Gore.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.