NASILJE U PORODICI

Mostarac istukao partnericu, ekspresno strpan iza rešetaka

Osumnjičeni Adis Š. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela

Tužilaštvo HNK: Nastavljaju istragu. Avaz

Meliha Smajkic

17.8.2023

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas je rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom Adisu Š. (51), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2. KZ F BiH.

Kako su potvrdili iz Tužilaštva HNK, osumnjičeni Adis Š. se tereti da je u utorak, 15. avgusta, oko 01:15 sati, u Mostaru, u naselju Prigrađani, u alkoholiziranom stanju ušao u kuću, koju duži period koristi s vanbračnom partnericom S. K. I dok je oštećena spavala u dnevnom boravku, počeo je galamiti, lupati i razbijati stvari i predmete po kući.

Polio je vodom

- Nakon toga je oštećenu polio vodom, da bi je potom desnom šakom udario u predjelu lijeve strane glave, nastavljajući s galamom i vrijeđanjem. Kada se oštećena sklonila u spavaću sobu, ušao je za njom, te ponovno fizički nasrnuo na nju, udarajući je šakom u predjelu glave. Za to vrijeme je oštećena plačući molila da je ne udara - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Općinski sud u Mostaru je, naglasili su, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Adisu Š., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Izdržavao kaznu zatvora

- Osumnjičeni Adis Š. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela. Zbog istog krivičnog djela izdržavao je i kaznu zatvora.

Tužilaštvo HNK u saradnji s PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.