GRANIČNA POLICIJA BIH

Na prijelazu Izačić zaplijenjeno 16 kilograma marihune: Uhapšen vozač Audija

Droga otkrivena prilikom pregleda vozila

Zaplijenjena droga. GP BIH

B. C.

18.8.2023

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Izačić, 17. augusta, zaplijenili su 16 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na Cannabis sativu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Izvršen pretres vozila

-Navedena opojna droga otkrivena je prilikom pregleda i kontrole putničkog motornog vozila Audi, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bihaća. Nositelj ove aktivnosti je Granična policija BiH, a spomenuta opojna droga je otkrivena u saradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Vozilom je upravljao V. M. (1996.), državljanin Bosne i Hercegovine- navodi se u saopćenju.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Bihaću, prema čijim je naredbama V.M. lišen slobode i izvršen pretres vozila.

Otktivena manja količina kokaina

- Osim 16 kilograma opojne droge marihuane, otkrivena je i manja količina opojne droge kokain, kao i određena količina novca. Navedeni i drugi predmeti koji su korišteni kao sredstvo izvršenja krivičnog djela su privremeno oduzeti. Osumnjičeni V.M. će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Pripadnici Granične policije BiH u narednom periodu nastavit će s daljnjim aktivnostima u vezi s navedenim događajem- navodi se u saopćenju.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.