ZADRŽANI U POLICIJI

Spid, marihuana i ekstazi na ulicama Sarajeva: Četvorica uhapšena zbog droge

Izvršen i pretres kuće u Općini Stari Grad

Policija intervenirala u više sarajevskih općina. Avaz

B. C.

29.8.2023

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo tokom jučerašnjeg dana uhapsili su četiri muškarca zbog droge.

Tako su jučer u 19:30 sati u ulici Radićeva, općina Centar Sarajevo, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga izvršili pretres E.R. (31) iz Sarajeva te kod njega pronašli paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koje 31-godišnjak koristi na području općine Stari Grad Sarajevo, gdje je pronađeno i oduzeto:

Drobilica i vage

- 50 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

- 50 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid,

- jedna metalna drobilica i

- dvije digitalne vage.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga /član 238. stav 1. KZ FBiH/ i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Odjela za droge jučer su u 11:35 sati u ulici Adema Buče, općina Novi Grad Sarajevo priveli F. Ž. (27) iz Sarajeva, kod kojeg je također pronađen paketić marihuane. On je nakon završene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija.

Pripadnici PU Novo Grad Sarajevo u 10:30 sati u ulici Adema Buče, uhapsili su M. Dž. (29) zbog posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga. Kod njega je pronađen paketić marihuane. On je predat u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Diler iz Goražda

Pripadnici Jedinice interventne policije jučer su u 16 sati u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo, priveli S.H. (28) iz Goražda, zbog posjedovanja i omogućavanje uživanja opojnih droga. 

Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu spid i devet tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi. On je također predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.