AKCIJA „AQUA“

FUP u Konjicu uhapsio dilera: Zaplijenjeni marihuana, amfetamin i municija

Izvršen je pretres kuće i 26-godišnjaka

B. C.

6.9.2023

Pripadnici  Federalne uprave policije danas su s ciljem sprečavanja proizvodnje opojne droge pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-Neretvanskog kantona, Područno Tužilaštvo Konjic, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz FUP-a.

Proizvodio i nabavljao opojnu drogu

- U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcija „Aqua“, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres osobe i kuće na području Konjica, te je tom prilikom lišena slobode osoba inicijala A.B. (1997.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge Amfetamin i Cannabis, te određena količina municije- navodi se u saopćenju.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog Kantona, područja grada Konjica tokom 2023. godine, neovlašteno proizvodilo i nabavljalo opojnu drogu Amfetamin i Cannabis koju je u kući gdje boravi pripremalo i pakovalo radi daljnjeg stavljanja u promet, trećim licima, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Bit će predat Tužilaštvu HNK

Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.