AKCIJA "ROSO"

Pripadnici FUP-a u Čapljini uhapsili muškarca: Pronađeni droga i pištolj

Pronađeno je 28 stabljika Cannabisa

Pronađena droga. FUP

H. J. I.

8.9.2023

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Čapljina policijski službenici Federalne uprave policije su danas sa ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona, izvršili pretresanje osobe, stana, kuće i motornog vozila, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcija „Roso“, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Čaplina izvršeni su pretresi i dva uviđaja na području Čapljine, te je tom prilikom lišena slobode osoba inicijala I.R. (1984.) iz Mostara, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela kojom prilikom su pronađeni: dvadeset osam (28) stabljika Cannabisa, vaga za precizno vaganje i jedan pištolj.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Čapljina, tokom 2023. godine, neovlašteno proizvodilo i nabavljalo opojnu drogu Cannabis koju je u stanu gdje boravi pripremalo i pakovalo radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode će u skladu sa ZKP-om biti kriminalistički obrađeno i predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.