RASVIJETLJENA LIKVIDACIJA

Slovenac uhapšen zbog ubistva Edina Delića koji je izrešetan sa sedam hitaca

Uhapšeni se zajedno s državljaninom Srbije tereti se za iznudu i drogu

Policija provela istragu. Facebook

B. C.

16.9.2023

Državljanin Slovenije (44) osumnjičen je da je nedavno na području Žaleca u Sloveniji ubio 42-godišnjaka porijeklom iz BiH Edina Delića, pišu Novice.si.

Pretresom kuće kod osumnjičenog je pronađeno više od 50 kilograma raznih droga, saopštila je policija, pišu slovenački mediji.

Počinilac je pobjegao s lica mjesta

Osumnjičen je za iznudu i, zajedno sa 44-godišnjim državljaninom Srbije, za proizvodnju i promet droga.

Uviđajem s mjesta zločina, celjski kriminalisti su utvrdili da je 5. septembra vatrenim oružjem ubijen 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a počinilac je pobjegao sa lica mjesta.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave (PU) Celje, tada su izvršili 11 pretresa u više objekata kod osumnjičenog, 44-godišnjeg slovenačkog državljanina.

Policija je u prostorijama unutar veće poslovne zgrade pronašla više od 50 kilograma različite ilegalne droge.

On je osumnjičen i za iznudu, jer je ljudima iz kruga ubijenog prijetio smrću sa više brojeva telefona ako mu ne isplate veću sumu novca, kažu u policiji.

U jednom od pretresa kuće u kojima je oduzeta droga, policija je uhvatila i 44-godišnjeg državljanina Srbije sa privremenim prebivalištem u Sloveniji. On je uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa osumnjičenim za ubistvo umiješan u krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Privedeni su istražnom sudiji

Daljnjim prikupljanjem obavještenja i istraživanjem krivičnog djela policija je utvrdila da se pored pomenute dvojice, za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet neovlaštene droge sumnjiči i za sada nepoznati počinilac.

I 44-godišnji državljanin Slovenije i 44-godišnji državljanin Srbije privedeni su istražnom sudiji, koji je obojici odredio pritvor.

Intenzivna istraga krivičnog djela ubistvo, kao i krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet neovlaštene droge i dalje je u toku – utvrđuje se koja bi lica mogla biti umiješana u navedeno krivično djelo.

U Celju je ubijen 42-godišnji Edin Delić i u njega je ispaljeno sedam hitaca iz vatrenog oružja.

Delić je rodom iz Ključa i u Sloveniji je radio kao stranac. Živio je sam u jednoj od soba u zgradi gdje se desilo ubistvo. U toj zgradi većinom žive stranci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.