SLUČAJ "TUNEL"

Policija traga za Katarinom Baćović: Sumnja se da je spona između osobe iz Višeg suda i rudara mafije

Operativni podaci policije govore da su vođe „kavačkog“ klana organizovale kopanje podzemnog tunela

Osumnjičena Katarina Baćović. Vijesti.me

N. H. / Vijesti.me

23.9.2023

Policija traga za Crnogorkom Katarinom Baćović, zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je krala dokaze iz depoa Višeg suda u Podgorici, pišu „Vijesti“.

Prema njihovim izvorima, njoj se prije nekoliko dana izgubio svaki trag, a policija i tužilaštvo utvrđuju da li je zloupotrijebila i svoju majku, koja je upraviteljica sudske pisarnice.

Baćović je identifikovana kao osoba koja je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan iz kojeg je prokopan tunel do depoa.

Operativni podaci policije govore da su vođe „kavačkog“ klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta je bio njihov glavni cilj.

Akcija je, prema policijskim procjenama, koštala više stotina hiljada eura, a policijska istraga zasad ide u nekoliko smjerova – jedan je i moguća veza tog klana sa nekim iz podgoričkog Višeg suda

Međutim, to nije potkrijepljeno dokazima, što je potrebno da bi slučaj preuzelo Specijalno državno tužilaštvo.

Osumnjičeni rudari. Uprava policije

Inspektori Odjeljenja bezbjednosti Podgorica u petak su pokušali locirati i uhapsiti Baćović za koju se vjeruje da je spona između zaposlenog u Višem sudu i rudara mafije, ali da je bila i veza između izvrpilaca i njihovih pomagača iz Crne Gore.

Prethodno, policija i tužilaštvo identifikovali su izvođače radova na kopanju tunela od suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj 12, do depoa Višeg suda.

Prethodno su, prema tvrdnjama istražitelja, identifikovali izvođače radova na kopanju tunela, a to su učinili Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.