KOD MOSTARA

Nakon nesreće u Blagaju: Dvije tinejdžerke zadobile povrede opasne po život, mještani prijete protestima

Tri djevojčice pokosio automobil BMW dok su prelazile cestu

S jutrošnjeg okupljanja: Traže hitno rješenje. M. Smajkić

Meliha Smajkic

27.9.2023

Dvije 16-godišnjakinje su zadobile teške tjelesne povrede, opasne po život, nakon saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na ulazu u Blagaj, južno od Mostara.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici je N.H., koja je sinoć podvrgnuta operativnom zahvatu i trenutno je hospitalizirana na Klinici za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Na Odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“ je A.B. Ona je, rečeno nam je, trenutno stabilno. U toj bolnici je E.S. (17), koja je zadobila lakše tjelesne povrede.

Kako smo pisali, tri tinejdžerke je pokosio automobil BMW, kojim je upravljao 78-godišnji E.F. i to nakon što su izašle iz autobusa.

Nakon što su izašle iz autobusa, djevojke su prije prelaska ceste, na proširenju, propustile nekoliko automobila. Međutim, u trenutku dok su skoro prešle cestu na njih je naletio BMW. I vozač je zadobio lakše ozljede te je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten na kućno liječenje.

Poduzete su sve neophodne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove teške saobraćajne nesreće. Na mjestu nesreće jutros su se okupili građani koji su upozorili da će blokirati cestu ako se ne iznađu adekvatna rješenja saobraćajnih uvjeta u tom dijelu naselja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.