RASPISANE POTRAGE

Na graničnim prijelazima uhapšeno 11 osoba: Među privedenima i državljani Njemačke i Hrvatske

Svi predati nadležnim policijskim agencijama

Granični prijelaz Bosanska Gradiška. Avaz

B. C.

6.10.2023

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, 6. oktobra 2023. godine, lišili su slobode Ž.S. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Izdržavanja kazne zatvora

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 5. oktobra 2023., lišili su slobode D.K. (1998.) jer je ustanovljeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima Policijske uprave Zvornik. 

Prethodno, 2. oktobra 2023. pripadnici ove jedinice su lišili slobode bh. državljanina, Ž.J. (1999.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 5. oktobra 2023., lišili su slobode A.G. (1983.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predat službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH  Bosanska Gradiška, 5. oktobra 2023., lišili su slobode D.B. (1998.) prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina. Utvrđeno je da Osnovni sud u Banjoj Luci potražuje ovog državljanina Savezne Republike Njemačke zbog krivičnog djela Krađa. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. 

Dan ranije, 4. oktobra 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S.V. (1976.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Prevara. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bosanska Gradiška i predat službenicima MUP-a Republike Srpske. 

Prethodno, 2. oktobra 2023., službenici ove jedinice su, također, na ulasku u našu zemlju na prijelazu  Bosanska Gradiška, lišili slobode M.L. (1953.). Utvrđeno je da ovog državljanina Republike Hrvatske potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka. 

Uhapšen na letu iz Beograda

Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Bosanska Gradiška su 1. oktobra 2023. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Bosanska Gradiška lišili slobode S.I. (1986.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Lažno prijavljivanje. Državljanin BiH je predat službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brčko, 4. oktobra 2023., lišili su slobode H.O. (1974.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Konjicu zbog krivičnog djela Krađa. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Brčko i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 2. oktobra 2023., na letu iz Beograda, lišili su slobode E.M. (1963.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 1. oktobra 2023., lišili su slobode E.H. (1995.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Teška krađa. Državljanin BiH je kontroliran prilikom ulaska u BiH na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.