NA PUTU PEĆ-KLINA

Poginuo pripadnik KFOR-a u nesreći na Kosovu: Bez svijesti prebačen u bolnicu u Prištini

U vozilu koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći nalazio se još jedan vojnik koji je u svjesnom stanju prebačen u Italijansku bazu „Vilađo“

Sa mjesta nesreće. Telegraf.rs

H. J. I.

24.10.2023

Pripadnik italijanske vojske u sastavu KFOR-a poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na putu Peć - Klina, saopšteno je iz Komande KFOR-a.

- Danas oko 15:30 sati vojnik iz Italije iz baze KFOR-a u Novom selu kod Vučitrna žrtva je saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Peć-Klina - navedeno je u saopštenju.

Prebačen helikopterom u bolnicu

Vojnik je u kritičnom stanju i bez svijesti prebačen helikopterom u američku bolnicu u Prištini ali je oko 16:50 sati podlegao povredama.

U vozilu koje je učestvovalo u saobraćajnoj nesreći nalazio se još jedan vojnik koji je u svjesnom stanju prebačen u Italijansku bazu „Vilađo“ a potom u kamp Film siti (Komanda KFOR-a) u Prištinu radi daljeg opserviranja od strane ljekara.

U nesreći učestvovao i kamion

Komandant KFOR-a turski general major Ozkan Ulutas je izrazio saučešće porodici stradalog i poželio brz oporavak povrijeđenom pripadniku KFOR-a.

Međunarodna vojna policija, kako dodaju, u saradnji sa policijom Kosova radi na utvrđivanju okolnosti u kojima se dogodila nesreća.

Ranije je Telegrafu rs. iz policije Kosova rečeno da je u nesreći učestvovao kamion loklanih registrarskih oznaka i vozilo KFOR-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.