KOBNA KONOBARICA

Policija o ubistvu u Doboju: Poznat identitet svih aktera

Povrijeđeni je van životne opasnosti

Detalj s konferencije za novinare u PU Doboj. Srna

SRNA

26.10.2023

Ćamil Omerović (28) iz Gračanice je ubijen u Doboju, a Amar Mahmutagić (37) iz Doboj Istoka je ranjen nakon što je u njih iz pištolja pucao Semir Imamović (34) iz Tešnja, koji je potom uhapšen, rečeno je iz Policijske uprave Doboj.

Bili jedini gosti

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je motiv teškog ubistva svađa zbog prirode odnosa sa zaposlenom radnicom jednog ugostiteljskog objekta u ulici Jug Bogdana u Doboju, ispred kojeg se sinoć i desilo ubistvo.

Prema njegovim riječima, Ć.O. i A.M. su ugostiteljski objekat došli jučer oko 18:00 sati, a osumnjičeni za ubistvo između 21:00 i 21:30 sati i bili su jedini gosti.

- Prije ubistva došlo je do rasprave između tih lica, koja su potom izašla ispred ugostiteljskog objekta i nastavila sa svađom, da bi u jednom momentu muškarac S.I. izvadio vatreno oružje koje je imao kod sebe i lišio života jedno lice, a drugo ranio -  rekao je Radinković.

On je precizirao da je ubijeni Ć.O. pogođen jednim hicem u grudi, a A.M. je pogođen jednim hicem u natkoljenicu, a dva u grudi. Povrijeđeni muškarac je zbrinut u dobojskoj bolnici i nalazi se van životne opasnosti.

Nije imao dozvolu za pištolj

Radinković je rekao da S.I. nije imao dozvolu za pištolj, u policijskom registru u Tešnju evidentiran je zbog krivičnog djela teška krađa, a prije dvadesetak dana je protiv njega podignuta optužnica zbog nanošenja teške tjelesne povrede.

On je naveo da će S.I. nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužioca u Doboju.

Radinković je naveo da je slučaj policiji prijavljen sinoć u 23:07 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.