INCIDENT U TUZLI

Prijetnja učenika OŠ "Solina" digla policiju na noge: "Dođite ispred škole, pa ću vam pokazati kako se puca"

Direktorica prijavila policiji da je jedan učenik u Viber grubi prijetio drugom

Osnovna škola „Solina“: Brza reakcija direktorice. Facebook

31.10.2023

Prepiska učenika tuzlanske osnovne škole „Solina“ u Viber grupi, u kojoj je jedan učenik prijetio drugom, a kojom prilikom se spominjala i upotreba oružja, podigla je policiju na noge. Uprava škole je odmah reagirala, a sve se završilo na „dječijim prijetnjama“.

Prepiska učenika

Na društvenim mrežama pojavila se prepiska učenika u kojoj jedan od njih navodi:

- Dođite sutra ispred škole u 11:20 sati, pa ću vam pokazati kako se puca - naveo je učenik na provokaciju „da nikad u životu vjerovatno nije vidio pištolj, a kamoli da zna kako se puca“.

Ostali su se na to nadovezali, govoreći da će donijeti lažni pištolj te da „ne žele trošiti vrijeme na osobu koja laže“.

Kako saznajemo, nakon što je direktorica OŠ „Solina“ Belma Smajić u subotu prijavila prijetnje policiji, jučer su pripadnici MUP-a TK bili u školi i razgovarali s roditeljima učenika.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona za „Avaz“ su potvrdili da se direktorica škole obratila policiji.

Izvršene provjere

- Dana 28. oktobra 2023. godine PU Tuzla/PS Istok obratila se direktorica Osnovne škole “Solina” Tuzla, koja je prijavila da su od jednog učenika navedene škole u Viber prepisci dana 27. oktobra 2023. godine prema drugom učeniku upućene poruke prijetećeg sadržaja - naveli su u odgovoru za “Avaz” iz MUP-a TK.

Prepiska učenika na Viber grupi. Facebook

Kazali su da su po navedenoj prijavi postupali službenici Odjela kriminalističke policije Policijske stanice Istok, o čemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac.

Tužilac je naložio da se nakon izvršenih provjera Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavi izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Sprečavanje maloljetničke delinkvencije

- Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, u okviru svojih redovnih poslova i zadataka, provodi mjere na suzbijanju i sprečavanju maloljetničke delinkvencije, prvenstveno u djelokrugu Odsjeka za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici (Sektor kriminalističke policije) - naveli su iz MUP-a TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.