ODREĐEN MU PRITVOR

Uhapšen muškarac iz Dervente: Optužen za silovanje i nasilničko ponašanje prema bivšoj partnerici

Sudija odredio jednomjesečni pritvor zbog ozbiljnih optužbi za fizičko i psihičko maltretiranje

Odluka o pritvoru donesena je kako bi se spriječilo ponavljanje sličnih krivičnih djela. Avaz

N. Č.

3.11.2023

Osumnjičen za ozbiljna krivična djela, muškarac iz Dervente, čiji su inicijali B.D. (31), nalazi se u jednomjesečnom pritvoru nakon što ga je Osnovni sud u Derventi optužio za fizičko i psihičko maltretiranje bivše partnerice, čije su inicijali P.N.

Prema saopštenju iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva, B.D. se sumnjiči da je u periodu od aprila do kraja oktobra u više navrata uznemiravao ženu sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi. Optužen je za dva krivična djela silovanja u sticaju sa krivičnim djelom nasilničkog ponašanja.

Tužilaštvo je navelo da je osumnjičeni fizički i psihički maltretirao žrtvu na različite načine, primoravajući je na spolni odnos uz upotrebu sile u dva navrata, čime je ozbiljno ugrozio njen mir. Također, povreda je nanesena žrtvi tokom izvršenja ovih krivičnih djela.

Odluka o pritvoru donesena je kako bi se spriječilo ponavljanje sličnih krivičnih djela, s obzirom na naročite okolnosti slučaja. Sudija za prethodni postupak odredio je jednomjesečni pritvor za osumnjičenog B.D. 1. novembra, nakon prijedloga Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.