ODJEL INTENZIVNE NJEGE

Pranjić obišao pretučenog hrvatskog povratnika iz Dervente

Potpredsjednik RS Davor Pranjić danas je boravio u Slavonskom Brodu gdje je smješten povratnik Marko Mišić koji je brutalno pretučen u Derventi

Potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić danas je u Slavonskom Brodu razgovarao s prim. dr. med. Josipom Samardžićem. Ured potpredsjednika RS

FENA

17.10.2023

Potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić danas je u Slavonskom Brodu razgovarao s Josipom Samardžićem, direktorom Opće bolnice u tom gradu, gdje je smješten Marko Mišić, koji je brutalno pretučen u Derventi i bori se za život na odjelu intenzivne njege.

Stanje povratnika stabilno

- Na odjelu intenzivne njege obišli smo pacijenta. Stanje gospodina Mišića je za sada stabilno, ali neizvjesno. Razgovarao sam sa direktorom bolnice i ponudio sam pomoć i neophodnu podršku. Nadam se da će ova situacija imati pozitivan ishod i da će uskoro biti sa svojom porodicom - rekao je Pranjić.

On je istakao da će učiniti sve što je u ljudskoj moći da se Mišić oporavi i da će biti na usluzi članovima porodice s kojima je razgovarao, saopćeno je iz Ured dopredsjednika RS.

Dodao je da neke rane nikada neće zaliječiti, jer je riječ o napadu na hrvatskog povratnika u Derventi i podsjetio da je Mišić pretučen štiteći svoju imovinu.

Kazniti počinitelje

- Vjerujem u mir, vjerujem u suživot. Da bi ostalo tako i da bi se vratila vjera kod povratnika, počinitelji se moraju kazniti te ispitati sve činjenice. Sada je najvažnije da gospodin Mišić izađe kao pobjednik iz ove životne bitke - naglasio je Pranjić.

Istakao je da će kao potpredsjednik RS-a insistirati na rasvjetljavanju ovog slučaja u potpunosti te da će tražiti garancije kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

- Zatražit ću od nadležnih da zaštite povratnike i insistirat ću na čestim policijskim patrolama u ovom, ali i svim drugim povratničkim naseljima u Republici Srpskoj - rekao je Pranjić, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.