POTPREDSJEDNIK RS

Pranjić osudio napad na povratnika u Derventi, pozvao na hitno reagiranje nadležnih institucija

Nadam se da će se povrijeđeni Marko Mišić oporaviti, jer je kako saznajem, dobio povrede opasne po život, poručio je Pranjić

Davor Pranjić. FTV

H. J. I.

14.10.2023

Potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranjić osudio je napad na hrvatskog povratnika Marka Mišića u Derventi i nada se da će pravosudne institucije u najkraćem roku kazniti odgovorne i poslati poruku da 28 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma nema mjesta nasilju i napadima na osjetljive kategorije društva.

- Nadam se da će se povrijeđeni Marko Mišić oporaviti, jer je kako saznajem, dobio povrede opasne po život. Pozivam pravosudne i policijske organe da ispitaju kompletan slučaj i strogo kazne odgovorne za ovaj napad koji je u pitanje doveo ljudski život - kazao je Pranjić.

Pranjić je izrazio nadu da ovaj slučaj neće poljuljati vjeru u suživot, jer je hrvatski povratnik napadnut braneći svoju imovinu.

- Mir i suživot ne mogu biti dovedeni u sumnju. Kod povratnika je prisutan strah jer je riječ o osjetljivoj kategoriji našeg društva, a upravo su oni već jednom osjetili sve nedaće nacionalne i vjerske netolerancije. Želim vjerovati da to ovdje nije bio slučaj - istaknuo je Pranjić.

Potpredsjednik RS ističe da ovo nije prvi slučaj napada na povrijeđenog jer su ovoj situaciji prethodile verbalne prijetnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.