RAZGOVARAO S JANKOVIĆEM

Pranjić: Iskustva iz Ljubljane mogu biti od pomoći za RS i BiH

Pranjić je naglasio da je turizam glavna razvojna šansa RS-a, s obzirom na to da na sličan način funkcionira Slovenija, pa s tim i Ljubljana

Davor Pranjić i Zoran Janković. Ured potpredsjednika RS

S. S.

15.10.2023

Potpredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić razgovarao je u nedjelju u Ljubljani s gradonačelnikom tog grada Zoranom Jankovićem, a tokom sastanka konstatovano je da način funkcioniranja najvećeg grada u Sloveniji može biti od pomoći svim gradovima i općinama u RS i BiH koje žele ići putem razvoja.

- Gradonačelnik Janković naš je veliki prijatelj i rado viđen gost u RS, zbog toga smo i danas razgovarali o razvojnim projektima, iskustvima Ljubljane i o tome na koji način možemo preuzeti dobru praksu i iskustva u našim općinama i gradovima - kazao je Pranjić, saopćeno je iz Ureda potpredsjednika RS.

Pranjić je naglasio da je turizam glavna razvojna šansa RS-a, s obzirom na to da na sličan način funkcionira Slovenija, pa s tim i Ljubljana.

- Odlična saradnja do sada je i ostvarena u oblasti medicine, što posebno cijenim jer su stručnjaci iz Ljubljane često prenosili svoja znanja i predavali stručnu praksu liječnicima i kirurzima na Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, gdje i ja radim. Zahvaljujem gospodinu Jankoviću na tome što na poseban način gleda na Banju Luku, RS i BiH, te što je spreman pomoći i podijeliti s nama svoje bogato iskustvo - istakao je Pranjić.

Pranjić je pozvao gradonačelnika Jankovića u posjetu Banjoj Luci i RS-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.