STRAVIČAN SUDAR

Detalji nesreće u Hrvatskoj: Ministar Banožić krenuo u lov, preminuo otac (40) dvoje maloljetne djece

Glasnogovornik hrvatske vlade kaže da ministar odbrane nije životno ugrožen

Banožić: Teško povrijeđen u nesreći. Armin Durgut / PIXSELL - Davor Javorovic / PIXSELL

B. C. / Index.hr

11.11.2023

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, vozač kombija koji je poginuo u nesreći u kojoj je učestvovao i hrvatski ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić je 40-godišnjak iz Privlake. Saznaju kako je muškarac vlasnik obrta za građevinske radove te da je vjerovatno jutros išao prema Vinkovcima na gradilište. Pišu i kako je muškarac bio oženjen te da je otac dvoje maloljetne djece, piše Index.hr.

Ministar teže ozlijeđen

Podsjetimo, hrvatski ministar odbrane Mario Banožić učestvovao je jutros u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba. Ministar je upravljao ličnim vozilom koje se sudarilo s kombijem. Vozač kombija je poginuo.

Nesreća se dogodila u 6:15 na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. Iz Opće županijske bolnice Vinkovci potvrđeno je da je ministar teže povrijđen, a glasnogovornik vlade kaže da nije životno ugrožen. Bit će prevezen u KBC Osijek. U vinkovačku bolnicu primljen je u 8:30sati.

Banožić je kad se nesreća dogodila, kako se saznaje, išao u lov. 24sata piše da je ministar Banožić vozio svoj lični automobil Jeep. Do nesreće je, doznaju, došlo kada je pretjecao kamion pa se sudario s kombijem, a na cesti je bila gusta magla.

Obustavljen saobraćaj

PU vukovarsko-srijemska jutros je objavila saopćenje o nesreći.

- Jutros u 6.15 zaprimljena je dojava o saobraćajnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u kojoj su sudjelovali kombi vozilo i lično vozilo. Vozač kombi vozila je u saobraćajnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač ličnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci- navode.

- U toku je uviđaj kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Od 08.15 sati za promet je zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja)- dodaju iz policije.


Nesreća u Vinkovcima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.