TRGOVINA NARKOTIKA

Banjalučka policija uhapsila dva muškarca: Pronađena veća količina marihuane i spida

Osumnjičeni su na duže vrijeme iznajmili ”stan na dan”, u kojem su držali, vagali i prepakivali drogu

Pronađena droga. ATV

N. H. / ATV

11.11.2023

Banjalučka policija uhapsila je L.I. (19) i M.G. (18) iz tog grada zbog sumnje da su se bavili trgovinom narkotika, a u pretresu stana kojeg su koristili pronađeno je i oduzeto 362 grama marihuane i oko 12 grama ”spida”, piše ATV

Kako prenose, osumnjičeni su na duže vrijeme iznajmili ”stan na dan”, u kojem su držali, vagali i prepakivali drogu spremajući je za dalju preprodaju. 

Također, tu su i drugim korisnicima omogućavali konzumiranje droge.

U PU Banja Luka navode da se L.I. i M.G. na teret stavlja da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

- Po naredbi Osnovnog suda izvršen je pretres na jednoj lokaciji pri čemu je pronađeno i oduzeto oko 362 grama zelene materije nalik marihuani i oko 12 grama bijelog praška nalik spidu, nagorjeli džoint, digitalna vaga, dva mobilna telefona, mrvilice i oko 1.030 maraka, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Dodaju da će protiv L.I. i M.G. biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu.

- Određene operativne aktivnosti još su u toku, a sve mjere i radnje preduzimaju su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka - navode u policiji.

Uhapšeni M.G. već je dolazio u sukob sa zakonom. U martu ove godine uhapšen je zbog razbojništva zajedno s jednim maloljetnikom. Naime, oni su 2. marta napali čovjeka i oteli mu kožnu torbicu u kojoj se nalazilo 2.500 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.