AKCIJA "PLANTAŽA 2023"

U Banjoj Luci pronađen laboratorij za uzgoj marihuane: Jedna osoba uhapšena

Oduzeta i puška sa optičkim nišanom i prigušivačem te 456 komada municije

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
B. C.

15.10.2023

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u okviru akcije „Plantaža 2023“, koja je usmjerena na sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, lišili su slobode lice S.Š. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Više pakovanja indijske konoplje 

-  Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, jučer, 14.10.2023. godine, izvršen je pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata, koje navedeno lice koristi kojom prilikom je pronađena i oduzeta kompletna laboratorija za vještački uzgoj opojne droge, više različitih pakovanja u kojima se nalazi ukupno oko 2. 640 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, jedna stabljika koja asocira na indijsku konoplju, 15 osušenih stabljika koje asociraju na biljke indijske konoplje, dvije digitalne vage- navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Pronađeno i oružje

Oduzeta je i puška sa optičkim nišanom i prigušivačem, 456 komada municije različitog kalibra i više komada minsko-eksplozivnih sredstava, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela- saopćeno je iz Pu Banja Luka.

Nakon završene kriminalističke obrade, te kompeletiranja i dokumentovanja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka bit će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenog lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.