SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Granična policija BiH: Uhapšeno više osoba prema potragama sudova i policije

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 23. novembra 2023. godine, lišili su slobode D.G. (1993.), državljanina BiH

Lišeni slobode prema potragama sudova i policije. Granična policija BiH

N. Č.

24.11.2023

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 23. novembra 2023. godine, lišili su slobode D.G. (1993.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Ugrožavanje sigurnosti

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šamac, lišili slobode M.Š. (1990.), nakon što je ustanovljeno da je Ministrastvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Orašje. Prethodno, 18. novembra 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S.S. (1989.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 20. novembra 2023., lišili su slobode državljanina BiH, D.L. (2000.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Šamcu zbog krivičnog djela Teška tjelesna povreda. Kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Uhapšen zbog krađe

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko su 18. novembra 2023., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko, lišili slobode M.B. (1992.). Utvrđeno je da Općinski sud u Livnu potražuje ovog bh. državljanina zbog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 17. novembra 2023., lišili su slobode H.P. (1986.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela Krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.