UHAPŠEN NEDAVNO

Turska izručila Zagrebu hrvatskog narkobosa: Stigao u splitski zatvor nakon deportacije

Izručenje je traženo zbog pokušaja ubistva Josipa Čubelića u aprilu ove godine na splitskim Skalicama

Hrvatski narkobos Nenad Petrak. Mreža X

N. Aj.

28.11.2023

Hrvatski narkobos Nenad Petrak (43) deportovan je iz Turske i smješten u zatvor u Splitu, objavio je danas MUP Hrvatske.

On je prije desetak dana uhapšen u Istanbulu na osnovu potjernice splitskog Županijskog državnog tužilaštva zbog pokušaja ubistva, prenijeli su hrvatski mediji.

Hrvatski MUP u saopćenju nije objavio ime deportovanog, već samo da je riječ o 43-godišnjaku za kojim je bio izdat evropski nalog za hapšenje i raspisana međunarodna potjernica na osnovu naloga splitskog tužilaštva.

On je prebačen avionom iz Istanbula u Zagreb, a potom je u ranim jutarnjim satima, u pratnji pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko i Službe za međunarodnu policijsku saradnju, odveden u Split.

U saopćenju je objavljen video akcije koja je, kako je navedeno, prošla bez sigurnosnih incidenata.

Hrvatska agencija Hina prenijela je da policija sumnjiči Petraka za učešće u međunarodnom narkokartelu koji drogu prebacuje iz Južne Amerike u Evropu.

U ovom slučaju, izručenje je traženo zbog pokušaja ubistva Josipa Čubelića u aprilu ove godine na splitskim Skalicama.

Hina navodi da bi Petrak narednih dana trebalo da bude ispitan u vezi pucnjave, a očekuje ga i ispitivanje zbog sumnje da je osnovao zločinačku organizaciju za šverc velikih količina droge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.