TUŽILAŠTVO BANJA LUKA

Zatražen pritvor za razbojnika: Uhapšen u akciji "Kameleon", presvukao se nakon pljačke apoteke

Prijeteći pištoljem ukrao 700 KM i medikamente

Privođenje Viktora Jovanovića. Srpska.info

B. C.

1.12.2023

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenog lica Viktor Jovanović , rođen 1985.godine, iz Prijedora, stavio je dana 30.11.2023.godine, prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Razbojništvo iz člana 227. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske, saopćeno je iz OJT Banja Luka. 

Maskirani napadač

Osumnjičeno lice je dana 25.11.2023.godine, u apoteci, u ulici Jovana Dučića, Grad Banja Luka, oko 17:32-17:34. sati, maskiran sa kapuljačom i medicinskom maskom u predjelu glave, uz prijetnju pištoljem, a u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist od radnice apoteke uzeo i prisvojio novac u iznosu od 720 konvertibilnih maraka i medikamente a potom se udaljio sa lica mjesta.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno članu 197. stav 1. tačka v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Poznat po krađama

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Jovanović je uhapšen u akciji "Kameleon" koja je nazvana po tome što se osumnjičeni nakon pljačke presvukao.  

Poznat je policiji po krađama satova i odjeće u tržnom centru u Banja Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.