DRAMA U TUZLI

Policija uhapsila muškarca koji je nožem izbo suprugu: Žena povrijeđena u predjelu grudnog koša

Povrijeđenoj osobi je u JZU UKC Tuzla ukazana medicinska pomoć, ali se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda

Lokacija gdje je napadač odbacio nož. A. Bešić

Z. K.

2.12.2023

Nakon novog slučaja nasilja nad ženama, a koji se desio sinoć u ulici Krečanska u Tuzli kada je muškarac napao svoju suprugu te je izbo nožem, oglasili su se iz MUP-a TK.

Sam se prijavio

- Dana 1. decembra 2023. godine oko 20:35 sati dežurnoj službi PS Centar prijavljeno je da je ženska osoba E. M. (1972.) iz Tuzle koja se nalazi na adresi Rudarska 39 povrijeđena u predjelu grudnog koša, najvjerovatnije hladnim oružjem. 

Na mjesto događaja odmah je upućena patrola policije PS Centar kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla, te je upoznat i dežurni tužilac KTTK-a – naveli su iz MUP-a TK.

Dalje dodaju kako izlaskom policije na lice mjesta nije zatečena povrijeđena osoba. Ona je u međuvremenu prevezena u JZU UKC Kliniku za maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju radi ukazivanja medicinske pomoći.

- U međuvremenu, oko 20:40 sati PS Centar javio se S. O. (1969.) iz Tuzle te potvrdio da je on napao E. M. kojom prilikom je rekao i svoju lokaciju gdje su, također, pristupili policijski službenici te istog, po nalogu dežurnog tužioca, priveli – kažu iz MUP-a TK.

Preduzimanje mjera

Povrijeđenoj osobi je u JZU UKC Tuzla ukazana medicinska pomoć, ali se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda, a povrijeđena je odbila daljnje liječenje.

- Osumnjičeni S. O. će po nalogu postupajućeg tužioca nakon kriminalističke obrade biti predat tužiocu na daljnje preduzimanje mjera i radnji iz njihove nadležnosti, dok se rad na dokumentovanju ovog događaja nastavlja pod nadzorom postupajućeg tužioca – istakli su iz MUP-a TK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.