OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Potvrđena optužnica protiv dvojice sarajevskih policajaca zbog primanja mita od vozača

Tužilac je predložio izricanje mjere zabrane obavljanja posla policijskog službenika u trajanju od pet godina

Policajci ranije privođeni zbog primanja dara. Avaz

B. C.

5.12.2023

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv službenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Melvisa Tatarina i Munira Kamenice, zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja te primanje dara ili drugih oblika koristi, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

- Optuženi se terete da su tokom obavljanja radnih zadataka na ulicama Kantona Sarajevo zaustavljali vozila sa stranim registarskim tablicama i uzimali novac od vozača bez da je istima data mogućnost plaćanja 50 posto kazne u roku od osam dana, nakon čega su polovicu novca dijelili između sebe, a drugom polovicom iznosa uplaćivali kazne u ime vozača koji su kažnjeni. Optuženi su i da su uzimali novac kako ne bi pisali prekršajne naloge - navodi se u saopćenju.

Postupajući tužilac predložio je izricanje mjere zabrane obavljanja posla policijskog službenika u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude. 

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 12 svjedoka, vještaka grafološke struke i izvođenje oko 60 materijalnih dokaza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.