SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU RS

Banjalučki advokat Dragan Stupar pušten da se brani sa slobode

Nisu postojali zakonski razlozi za predlaganje mjere pritvora za Stupara, te je on jutros pušten i branit će se sa slobode

Dragan Stupar. Dražan Pozderović / Nezavisne novine

H. J. I.

8.12.2023

Dragan Stupar, banjalučki advokat, koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, napad na sudiju ili javnog tužioca, te zbog posjedovanja oružja, pušten je da se brani sa slobode nakon što je saslušan u Republičkom tužilaštvu.

Jutros pušten

Kako je potvrđeno za Nezavisne novine, nisu postojali zakonski razlozi za predlaganje mjere pritvora za Stupara, te je on jutros pušten i za spomenuta krivična djela branit će se sa slobode.

Podsjećamo, Stupar je uhapšen u srijedu u akciji "Advokat" i predat je Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uz izvještaj o učinjenim krivičnim djelima napad na sudiju ili javnog tužioca iz člana 339. KZ RS, u sticaju s krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, iz člana 361. KZ RS i KD nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. KZ RS.

Šta je sve oduzeto

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS, naveli su da je u okviru akcije "Advokat" pronađen i privremeno oduzet veći broj predmeta: četiri pištolja, 435 komada municije različitog kalibra i mobilni telefon.

Akciju su, inače, realizovali policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banja Luka pod nadzorom, Republičkog javnog tužilaštva.

Stupar je, inače, poznati banjalučki advokat koji je i ranije dolazio u žižu javnosti zbog nasilja u porodici, a više puta je prijavljivan policiji i Tužilaštvu zbog napada na bivšu suprugu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.