BIT ĆE PREDATI TUŽILAŠTVU

Na području Donjeg Svilaja uhapšene četiri osobe: Pronađeno oružje i streljivo

Predmetne aktivnosti su poduzete uz asistenciju službenika Federalne uprave civilne zaštite

Migranti su pronađeni u šumi. Granična policija BiH

H. J. I.

8.12.2023

U nastavku predmetnih aktivnosti na području Donjeg Svilaja, policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine su identificirali četiri osumnjičene osobe iz migrantske populacije koje su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo "Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene" iz članka 193. KZ BiH.

Policajci su pronašli i privremeno oduzeli: dva pištolja: „Beretta“ model „70“ nepoznatog serijskog broja s pripadajućim okvirom i 6 komada streljiva cal 7.65 mm i „Beretta“ nepoznatog modela, nepoznatog serijskog broja sa jednim pripadajućim okvirom i 10 komada streljiva cal 380 Auto, jedna automatska puška M70 s dva pripadajuća okvira i 57 komada streljiva cal 7.62 mm, kao i mobilne aparate s pripadajućim SIM karticama i druge predmete važne za kazneni postupak. 

Predmetne osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predane u daljnju nadležnost postupajuće tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Predmetne aktivnosti su poduzete uz asistenciju službenika Federalne uprave civilne zaštite. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.