AKCIJA U CRNOJ GORI

Škaljarci uhapšeni zbog pokušaja ubistva na Cetinju: Postavili improviziranu napravu pod vozilo

Obavljen pretres objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa

Deaktiviranje naprave. MUP Crne Gore

B. C. / Vijesti.me

10.12.2023

Tri osobe uhapšene su jutros zbog pokušaja ubistva na Cetinju 13. septembra.

Prema saznanjima "Vijesti" radi se visokorangiranom pripadniku škaljarskog klana i dvojici koji se u policijskim evidencijama vode kao bliski toj kriminalnoj organizaciji.

Uhapšeni su Blažo Pejović (34) Vukan Vujačić (28) i Vlado Vulićević (28), a hapšenje su sproveli službenici sektora za borbu protiv kriminala kojim rukovodi pomoćnik direktora UP Lazar Šćepanović.

Pretres u jutarnjim satima

Oni se sumnjiče da su pokušali da postave improvizovanu eksplozivnu napravu ispod automobila Toyota Rav4 koji koristi Gojko Simović sa Cetinja.

U saopćenju Šćepanovića se navodi da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti "Centar", uz podršku jedinica Sektora policije posebne namjene, u ranim jutarnjim satima obavili pretres objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantne osobe na sedam lokacija na teritoriji Cetinja.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti Centar su, na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa Forenzičkim centrom Danilovgrad, a u koordinaciji sa Višim postupajućim državnim tužiocem u Podgorici tokom sveobuhvatne policijsko - tužilačke istrage rasvijetlili teško krivično djelo, nakon čega je jutros uslijedilo hapšenje članova kriminalnih grupa. Akcija je uslijedila na realizaciji lišenja slobode osumnjičenih lica i rasvjetljavanje krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 13. septembra 2023. godine, postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći pod vozilo Toyota Rav4, vlasništvo lica G.S. sa Cetinja - saopćio je Šćepanović.

Bit će predati tužiocu

Dodaje da će B.P., V.V. i V.V uz krivične prijave biti sprovedeni na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici.

- Dva osumnjičena se u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedno lice visokorangirani član kriminalne grupe. Uprava policije će kao pouzdan partner u sistemu bezbjednosti shodno postavljenim prioritetima nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica u cilju stvaranja povoljnog bezbjedonosnog ambijenta za građane - kazao je Šćepanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.