INCIDENT U BRIJEŠĆU

Suprug ranjene žene za "Avaz": Četvorica su me napali u mojoj kući, u naguravanju s njima, pištolj je opalio i rikošet je pogodio moju suprugu

Odmah sam pušten i ne terete me ni za šta, samo za pištolj, rekao nam je Bajazit Halilović

Policija privela više osoba. Avaz

19.12.2023

Redakciji “Dnevnog avaza” obratio se Bajazit Halilović povodom događaja koji se desio jučer u stanu u ulici Mehmeda Arapčića, kada je ranjena njegova supruga A. H.

Četvorica ga fizički napala

- Ne znam ko je medijima davao informaciju, navedeno je kao da sam ja izvršio nasilje u svojoj porodici i pucao u svoju suprugu. To nije istina i ne bih sad s vama pričao da je to istina. Dakle mene su napala četiri lica, ušli su mi na vrata. Počeli su da me tuku, da maltretiraju mene i porodicu. Ja sam došao do pištolja da bi ih zaplašio da izađu iz kuće. Međutim došlo je do naguravanja i rikošet je pogodio moju ženu i to je sve što se desilo - kazao je za portal "Avaza" Halilović.

Dodao je da je ratni vojni invalid te da časno i pošteno živi.

- Sa tim pisanjem se samo nasilnici nagrađuju, a ljudi koji brane porodicu postaju nasilnici u očima javnosti. Odmah sam pušten, ništa me ne terete samo zbog pištolja što nije vraćen. Ja sam odmah nazvao policiju i odložio pištolj. U ratu sam zarobljavan,  sa zakonom nisam imao problema. Ja nemam mrlje. Oni su meni nanijeli povrede – navodi Halilović.

Maltretirao njegovu kćerku

Prema njegovim riječima policija je uhapsila oca i dvojicu sinova.

- Taj sin je nekad hodao s mojom kćerkom. Ona ga je ostavila jer ju je maltretirao, uvlačio je na silu u automobil i fizički je  napao jedne prilike o čemi smo obavijestili policiju. On je  izjavio da je sedam godina zaljubljen u moju kćerku. Prije dvije sedmice kćerki sam napravio svadbu s novim momkom. Čim je to bilo počele su prijetnje. Oni su me sinoć nazvali u 21:15 sati i prijetili, nije prošlo pola minute kada su se našli pred vratima - ispričao je Halilović.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas je također saopćeno da su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničko ponašanje /član 362. stav 2. KZ FBiH/ lišeni slobode S.K., rođen 1977. godine, A.K., rođen 2004. godine i A.K., rođen 1999. godine, svi nastanjeni u Sarajevu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.