HOROR U CVJEĆARI

Ovo je Zvonimir D., bivši zaposlenik ZTC-a, koji je ubio suprugu i majku pa presudio sebi

Zvonimir je bio u penziji, a do prije tri godine radio je kao mehaničar u avionskom tehničkom centru

Zvonimir D.. Facebook

H. J. I.

29.12.2023

Kako "Jutarnji" saznaje, Zvonimir D. je jutros u Velikoj Gorici u svom krvavom piru ubio suprugu i majku, te je nakon toga počinio samoubistvo. 

Kako saznaju, Zvonimir je bio u penziji, a do prije tri godine radio je kao mehaničar u avionskom tehničkom centru u Velikoj Gorici.

- Ja sam se vratila iz kupovine, nazvala me komšinica, rekla da se sklonimo i zabarikadiramo da ima pušku i da je ubio mamu. Mi smo se sklonili, policija nam je pokucala na vrata uskoro i rekla da se moramo brzo evakuirati, jedva sam stigla kuću zaključati. Djeca su bila jako zabrinuta, i sad su uplašena. Još čekamo kad će nam javiti da se smijemo vratiti - rekla je jedna komšinica za HRT koja je s četvero djece morala napustiti kuću.

Ranije su se oglasili i iz policije.

- Oko 11:20 sati na lokaciji gdje je policija locirala muškarca, ulaskom u kuću u neposrednoj blizini mjesta događaja pronađena su tijela starije članice porodice i muškarca, najvjerovatnije počinitelja kaznenih djela ubistva i samoubistva - objavila je policija.

Podsjećamo, kako su za "Jutarnji list" rekli očevici događaja, njegova majka je viđena ujutro kako bježi iz porodične kuće prema obližnjoj cvjećari.

- Pomozite, pomozite, ubit će me.

Nedugo zatim vidjeli su i Zvonka kako trči u čarapama i gaćama i s puškom u ruci. Nažalost, pomahnitali muškarac je ubio ženu i pobjegao. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.