KRIVIČNO DJELO

Državljanke Rusije na meti maloljetnih razbojnika iz BiH

U dva zasebna slučaja, dodaje se, nad državljankama Ruske Federacije izvršena su krivična djela razbojništva

MUP. Fena

FENA

31.1.2024

U dva zasebna slučaja nad državljankama Ruske Federacije izvršena su kaznena djela razbojništva na području Mostara, a Ruskinje su bile žrtve maloljetnika koje su upoznale putem društvenih mreža.

Upoznale ih putem društvenih mreža

Kako su navodi u izvještaju MUP-a HNK, državljanke Ruske Federacije putem društvenih mreža upoznale su i komunicirale s više osoba iz BiH te su dogovorili sastanak i druženje u njihovom stanu u Mostaru.

U dva zasebna slučaja, dodaje se, nad državljankama Ruske Federacije izvršena su krivična djela razbojništva.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, u saradnji s PU Mostar, Upravom policije Kantona Sarajevo i asistenciju OSA-e BiH, utvrdili su identitet pet osumnjičenih osoba koje se terete da su počinili navedena krivična djela razbojništva.

Dana 29. januara, na području Sarajeva temeljem pismenih naredbi nadležnog suda, slobode su lišene dvije maloljetne osobe, koje su osumnjičene za učestvovanje u počinjenju predmetnih krivičnih djela. Pretresom stana i prostorija koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelom "razbojništva" u Mostaru, pojašnjavaju iz policije.

Raspisana potraga

Poduzimanjem službenih mjera i radnji od Sektora kriminalističke policije utvrđen je identitet i ostalih osumnjičenih za ovo krivično djelo te je za istim raspisana potraga.

Uprava policije MUP-a HNK zahvalila je Upravi policije Kantona Sarajevo i službenicima OSA-e BiH na profesionalnoj pomoći glede rasvjetljavanja navedenih krivičnih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.