AKCIJA "KALIBAR"

Banjalučanin u Smartu prevozio više od 100 trotilskih metaka i 500 komada municije

Policija lišila slobode vozača

Oduzeta municija. PU Banja Luka

B. C.

7.2.2024

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 06. februara 2024. godine, preduzimajući mjere i radnje na provođenju operativne akcije „Kalibar“, lišili su slobode lice M.V. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, policijski službenici Policijske stanice Laktaši su u saradnji s policijskim službenicima Uprave za policijsku podršku, istog dana, izvršili pretres putničkog vozila marke Smart kojim je upravljalo lice M.V. kojom prilikom je pronađen i uz potvrdu oduzet 61 trotilski metak od po 200 grama, 59 trotilskih metaka od po 100 grama, 560 komada municije kalibra 7,62 mm i 14 komada municije kalibra 7,9 mm, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela.


Oduzeta municija. PU Banja Luka

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica M.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.