NASILJE NA ULICAMA

Policija objavila detalje sinoćnjeg sukoba na Dolac Malti: Na licu mjesta zatečen povrijeđeni maloljetnik

Uhapšeni 23-godišnjak zadržan u službenim prostorijama

Sa lica mjesta. N. Šaljić / Avaz

B. C.

7.2.2024

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćeni su detalji sinoćnje tučnjave na Dolac Malti kojom prilikom je došlo do obračuna  "Manijaka" i "Hordi zla".

- Dana 06.02.2024. godine oko 20:40 sati, obaviještena je PU Novo Sarajevo da je u naselju Malta, općina Novo Sarajevo u toku tučnjava između više osoba. Izlaskom na teren, policijski službenici su zatekli dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna imala povrede nastale oštrim predmetom. 

Vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prebačeni su na KUM UKC u Sarajevu. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je navedeni događaj okvalifikovao kao krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 2. KZ FBiH), a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz MUP-a.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezi s navedenim krivičnim djelom može dovesti N. Z. (23) iz Sarajeva, koji je slobode lišen 07.02.2024. godine u 03:15 sati.

- Također, policijski službenici su obavili razgovore s više maloljetnih osoba, koje su u pratnji roditelja pristupili u službene prostorije PU Novo Sarajevo, te će prema njima biti preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH - saopćeno je iz MUP-a.

Uhapšeni 23-godišnjak predat je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.