IZREŠETAN SA 25 METAKA

Devet godina od likvidacije Cetinjanina u Beogradu: Izgubljenih 300 kilograma kokaina pokrenuo rat dva klana

Ubica je kobnog dana sačekao da Radoman parkira svoj "BMW" i krene ka liftu koji vodi do stana u potkrovlju u kom je živio

Goran Radoman. umrli.me

H. J. I.

20.2.2024

Pripadnik škaljarskog klana Goran Radoman (37) sa Cetinja, čijim je ubistvom otpočeo rat crnogorskih klanova na Balkanu, ali i u ostatku svijeta, ubijen je 20. februara 2015. godine u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu.

Ubica je kobnog dana sačekao da Radoman parkira svoj "BMW" i krene ka liftu koji vodi do stana u potkrovlju u kom je živio. U trenutku kada je zakoračio iz garaže ka liftu koji se nalazi na udaljenosti od nekoliko metara, ubica je prišao i ispalio veći broj metaka iz automatskog oružja. Na oružju je najvjerovatnije imao prigušivač, što mu je omogćilo da pobjegne prije neko što iko primijeti šta se dogodilo.

Preminuo na licu mjesta

Radoman je podlegao povredama na licu mjesta. On nije imao šansu da preživi, s obzirom na to da je kasnije uvrđeno da je u njega ispaljeno 25 metaka.

U pitanju je bio, kako je kasnije otkriveno, profesionalni ubica, koji je nakon likvidacije smješten u iznajmljeni stan gdje se nekoliko dana krio i čekao da se situacija smiri.

Dva mjeseca nakon ubistva saznalo se da je ubistvo Radomana naručio narko kartel iz Južne Amerike zbog izgubljenog kokaina. Tada je počeo dugogodišnji rat između dva kotorska klana - škaljarkskog i kavačkog - koji je do sada odnio najmanje 70 života.

Crnogorski inspektori odsjeka za borbu protiv droge i odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala od kolega iz Španije dobili su podatke o ubistvu njihovog državljanina. Policijskim kanalima prispjela je informacija da je u jednoj španskoj luci nestalo oko 300 kilograma kokaina, čiji su transport, između ostalih, realizovali i ljudi iz škaljarskog klana čiji je član bio Radoman.

Škaljarska kriminalna grupa je od 2010. godine preko pomorske kompanije "San si čater", čiji je vlasnik bio pokojni Radoman, distribuirala kokain iz Latinske Amerike.

Ko je bio Radoman?

Ubijeni Radoman se nekoliko mjeseci prije ubistva doselio sa Cetinja u Beograd, a kriminalni dosije imao je od ranije. Nekada je bio član klana pokojnog Dragana Dudića Frica, dilera povezanog sa Darkom Šarićem, koji je likvidiran u Kotoru u maju 2010. godine, a nekoliko godina prije ubistva sa bratom je osnovao klan u Kotoru.

Radoman je hapšen 2010. godine tokom racije u kotorskoj diskoteci "Maximus" i tom prilikom je kod njega pronađen pištolj.

Krajem 2002. uhapšen je zbog pokušaja ubistva ispred kafića "Arkadija" u Škaljarima. Radoman je tada ranio Bojana Spalevića nakon tuče ispred kafića.

Njegov brat Vladan spominjan je u medijima martu 2014. godine, kada je uhapšen u velikoj akciji u Italiji. Tada se tvrdilo da se nalazio na čelu međunarodne mreže za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u evropske luke.

Radoman je nakon vijesti o hapšenju tvrdio da on nije ta osoba, da mu je uhapšeni Crnogorac, navodno, ukrao dokumente zbog čega je došlo do zabune Italijana. Prema nezvaničnim informacijama, Radoman je glavom platio izgubljeni tovar od 300 kilograma kokaina u Valensiji, a istim povodom, u slično vrijeme, na meti napadača našao se i Milan Vujotić, kom je u zrak podignut blindirani automobil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.