MEĐUNARODNA POTJERNICA

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Nusreta Destanovića iz Tutina

Pronašli smo bar neki mir, rekao je izvor blizak porodici

Ubijeni Nusret pronađen u bunaru. Telegraf.rs

Z. K.

21.2.2024

Osumnjičeni  za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina, Sead Zečević, uhapšen je po međunarodnoj potjernici u Austriji, saznaje Telegraf.rs od izvora bliskog porodici.

Malo je lakše

Po pitanju hapšenja osumnjičenog za ubistvo mladića, policija se još nije oglašavala. Ipak, porodica ovog mladića tvrdi da su do njih stigle provjerene informacije, kao i da se sada osjećaju lakše.

- Pronašli smo bar neki mir. Malo je lakše. Hvala Alahu - rekao je za Telegraf.rs izvor blizak porodici.

Podsjetimo, glavni osumnjičeni u ovom slučaju bio je S.A.Z, za kojim je raspisana međunarodna potjernica. Odmah nakon pronalaska Nusretovog tijela uhapšene su još dvije osobe: E.Dž. (19) iz Sjenice, osumnjičen za neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela, i E.H. (40) iz Novog Pazara, osumnjičen za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Pored njih, uhapšena je i R.H. (27), bivša supruga S.A.Z, za koju se sumnja da se pred ubistvo viđala sa Nusretom, te da ga je ujedno i namamila kobne večeri.

S. A. Z. se sumnjiči da je, uz pomoć E.Dž., 8. februara nanio smrtne povrede Destanoviću oštrim predmetom, a zatim njegovo tijelo sakrio u bunar. Kako je Telegraf.rs nezvanično saznao od rođake ubijenog mladića, Nusret je bio pretučen i nanijeto mu je čak 22 uboda po tijelu. Njegovo tijelo umotano je u ćebe i bačeno u bunar.

Igrala dvostruko

Porodica ubijenog Nusreta sumnja da je R.H. igrala dvostruko, te je Nusretu davala lažnu nadu, dok se sve vrijeme viđala sa svojim bivšim suprugom S.Z.A. U porukama do kojih je Telegraf došao vide se pretnje koji je osumnjičeni za ubistvo slao R.H. prije nego što je Nusretovo tijelo pronađeno.

- Ona je Nusretu davala lažnu nadu, da ga voli i da će se vjenčati. Ipak, sve vrijeme se viđala sa osumnjičenim za ubistvo, mislila je da će se pomiriti. Igrala je dvostruko. S.Z.A. je bio ljubomoran i onda je došlo do ovoga - navodi Nusretova rođaka za Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.