ZLOČIN U TEOČAKU

Harisu Haračiću 35 godina zatvora zbog ubistva supružnika Džuzdanović

Vrhovni sud Federacije BiH donio pravomoćnu presudu

Haris Haračić. Facebook

B. C.

23.2.2024

Vrhovni sud FBiH je po optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona donio osuđujuću pravosnažnu presudu za Harisa Haračića iz Teočaka i izrekao mu jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

.Podsjećamo, Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način usmrtio Hajriju Džuzdanović, te pokušao ubiti i njenog supruga Muju. 

U optužnici se navodi da je Haraćić pomenutog dana oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući, te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu. 

Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati nakon događaja, dok njen suprug, sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je također preminuo.

Prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Tuzli Haračić je bio osuđen na 30 godina zatvora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.