ŽALBENI POSTUPAK

Održana sjednica u Vrhovnom sudu FBiH: Odbrana traži ukidanje presude Berizu Kabiloviću

U Tuzli osuđen na 20 godina zatvora za organizirani kriminal

Kabilović: Vođa grupe u Tuzli. Avaz

3.4.2024

U Vrhovnom sudu Federacije BiH jučer je održana sjednica na kojoj su razmatrane žalbe na presudu Kantonalnog suda Tuzla kojom je Beriz Kabilović osuđen na dvadeset, a Armin Halilović na sedam godina zatvora, potvrdio je za “Avaz” tuzlanski advokat Bakir Hećimović.

Odbrana je tražila da se prvostepena presuda ukine i predmet vrati Kantonalnom sudu u Tuzli na ponovno suđenje.

- Sjednica je trajala oko dva sata zbog velikog broja prigovora izjavljenih u žalbama odbrane, a koje se, prema našem mišljenju, tiču nepravilnosti i određenih nezakonitosti koje su pratile prvostepeni postupak. Odluku Vrhovnog suda FBiH očekujemo u zakonskom roku - kazao je za “Avaz” advokat Hećimović.


Hećimović: Zastupa Kabilovića. Avaz

Beriz Kabilović i Armin Halilović, te još četiri osobe koje su ranije pravomoćno osuđene, terete se za organizirani kriminal, počinjen u vezi s većim brojem drugih krivičnih djela u grupi koju je vodio Kabilović.

Ranije su pravomoćno osuđeni članovi grupe, i to Elvis Hamzić, kojem je izrečena kazna zatvora u trajanju od osam godina, a na različite kazne zatvora osuđeni su i Selver Salimović, Alen Jahić i Amir Lisičić.

Inače, Kabilovićeva grupa sumnjiči se za reketiranje tuzlanskih ugostitelja, pokušaje ubistava, pranje novca, ucjene, trgovinu drogom i nasilničko ponašanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.