MUP TK

Bijeljinac uhapšen u Tuzli zbog više krivičnih djela

Uhapšeni S.S. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sa dokazima, 4. aprila 2024. godine, predat u nadležnost Tužilaštva TK

MUP TK. Tuzla Live

FENA

4.4.2024

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Sektor kriminalističke policije, Odsjeka za opći kriminalitet danas su, postupajući pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uz asistenciju MUP-a RS, PU Bijeljina, zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 2020. do 2022. godine, počinio produženo krivično djelo teška krađa, oduzeli slobodu licu S.S.iz Bijeljine.

Lišenje slobode je uslijedilo nakon niza istražnih radnji a u okviru planskih aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju teških krivičnih djela protiv imovine.

- Imenovani se sumnjiči da je u navedenom periodu, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, upotrebom fizičke snage i podesnih predmeta djelovao na obezbijeđene prostore porodičnih objekata na području Tuzlanskog kantona, neovlasteno ulazio u iste, odakle je za sebe prisvajao gotovi novac, nakit, oružje i druge vrijednosne pokretnine, na koji način je nastupila imovinska šteta u iznosu većem od 80.000,00 KM za ukupno 14 oštećenih lica - navode u Upravi policije MUP-a TK.

Uhapšeni S.S. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sa dokazima, 4. aprila 2024. godine, predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.