MOSTAR

Pune ruke posla za MUP HNK: Na utakmici pionira Veleža i Zrinjskog se potukli maloljetnici, kod jednog pronađena droga

U službene prostorije privedeni su B. M. (2006.) i A. J. (2006.), oba maloljtenika i iz Mostara, zbog narušavanja javnog reda i mira

MUP HNK. Fena

N. H.

13.5.2024

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona imali su intervenciju na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima, nakon što je došlo do tučnjave na tribinama.

U službene prostorije privedeni su B. M. (2006.) i A. J. (2006.), oba maloljtenika i iz Mostara, zbog narušavanja javnog reda i mira. 

- Lica su privedena u službene prostorije kojom prilikom je kod B. M. pronađena i oduzeta manja količina zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te je isti lišen slobode po odobrenju dežurnog tužioca - navodi u saopćenju MUP-a HNK.

Dan ranije pripadnici PS Stolac su vršili obezbjeđenje utakmice Kantonalne lige između Iskre i Blagaja, a u 36. minuti je taj susret prekinut zbog fizičkog nasrtaja domaćeg igrača E. G. (2003.) na glavnog sudiju meča N. K. (1988.).

Sudija je zadobio povrede neutvrđenog stepena i izjavio da će se obratiti za ljekarsku pomoć u RMC "Safet Mujić" u Mostaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.