ISTRAGA

Pljačka 500.000 KM u Doboju: Razbojnici u šumi ostavili motocikl poliven benzinom

Pljačkaše nešto omelo pa nisu zapalili motocikl

Policija traga za razbojnicima. Facebook

B. C. / ATV

21.5.2024

Dobojska policija pronašla je motocikl koji je korišten u krađi oko 500.000 KM iz automobila radnice ”Đurić marketa” u Doboju, dok se za dvojicom lopova intezivno traga, saznaje ATV.

-Motocikli je pronađen u šumi i bio je poliven benzinom, ali nije zapaljen. Sumnjamo da je lopove nešto omelo u prikrivanju tragova, a moguće je da su i odustali od paljevine da ne bi privukli pažnju- kaže izvor blizak istrazi.

Podsjetimo, novac je ukraden iz automobila radnice ”Đurić marketa” koja je tokom jutra obilazila prodavnice i prikupljala pazare od vikenda.

- Ona je prije krađe obišla više marketa. Praktično je došla do posljednjeg iz kojeg je trebala da preuzme pazar. Vozilo je parkirala ispred, ali ga po svemu sudeći nije zaključala. Kada je ušla u market dvojica lopova su otvorili vozilo pokupili sav novac i pobjegli su na motociklu- navodi izvor ATV-a.

Nakon krađe policija je izvršila uviđaj, a tokom dana su obavljeni informativni razgovori sa više osoba. Među njima je i nekolicina zaposlenih u ”Đurić marketima”. Izuzimani su i snimci nadzornih kamera sa više objekata, koji bi mogli pomoći u daljoj istrazi.

Niko zasada nije uhapšen i osumnjičen za krađu i na slučaju se intezivno radi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.