OPĆINSKI SUD GRAČANICA

Određen pritvor muškarcu koji je kosom teško povrijedio policajca

Odgurnuo policajca, uzeo kosu za travu i oštricom ga posjekao po desnoj ruci

Policijska uprava Gračanica. Avaz

B. C.

23.5.2024

Općinski sud Gračanica prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Abdulaha Kruškića (62) iz Gračanice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Uhvatio policajca za košulju te  nastavio vožnju

Kruškić je osumnjičen da je 19. maja 2024. godine u mjestu Pribava kod Gračanice odbio da zaustavi automobil policijskim službenicima koji su obavljali redovnu kontrolu saobraćaja i skrenuo na lokalni put. Kada su dva policajca krenuli za njim automobilom da izvrše službenu radnju provjere i utvrđivanja identiteta i kada je policajac prišao njegovom automobilu, kroz prozor sa vozačeve strane uhvatio je policajca za košulju te ponovo nastavio vožnju i ušao u dvorište svoje kuće u Pribavi. 

Policijski službenik je krenuo prema njemu, ali ga je Kruškić odgurnuo, te uzeo kosu za travu i željeznim dijelom (oštricom) posjekao policajca po desnoj ruci i nanio mu teške tjelesne povrede.

Kada su došli i drugi policajci da pruže asistenciju kolegi i izdali mu jasnu naredbu da spusti kosu, on je nastavio da istom zamahuje prema policajcima i uputio im ozbiljne prijetnje, nakon čega su ga policajci stavili pod kontrolu i lišili slobode.

Privođen i njegov sin

Istraga je otvorena i protiv njegovog sina H.K (23) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, a koji je učestvovao u ovim događajima i udario pesnicom jednog policajca u lice. On je također lišen slobode, ali je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije PU Gračanica su obavili kriminalističku obradu nad ovim licima, te su predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao oba osumnjičena lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.