SVI U ŠOKU

Poznanici ubijenog brata Vojina Mijatovića: Nikada mrava ne bi zgazio, dobar čovjek je bio, brižan

Dječak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dječaka na miru

Đorđe Mijatović: Ubijen u Beogradu. Facebook - Zoran Ilić / Ringier

S. S.

27.5.2024

Đorđe Mijatović (37), brat potpredsjednika Vlade FBiH Vojina Mijatovića, preminuo je u Urgentnom centru nakon sukoba na igralištu zbog lopte, a sumnja se da je čovjek pao i udario glavom o beton na igralištu u naselju Braće Jerković u Beogradu. Kako tvrde Mijatovićeve komšije, na igralištu se okupljaju tinejdžeri uzrasta od 15 do 17 godina koji prave probleme, slušaju glasnu muziku zbog koje uvečer ne mogu da spavaju, piše Blic.rs.

Mijatovića je, kako komšije tvrde, napala ta grupa tinejdžera, oko desetak njih, koji su zadirkivali jedanaestogodišnjeg Mijatovićevog sina.

Zadirkivala ga grupica djece

Jedan od stanara ispričao je da je tinejdžera zadirkivala grupica djece nakon čega je sišao Đorđe i rekao im da to ne rade.

- Čuo sam od komšija da im je Đorđe rekao je: "Ne dirajte mi dijete", a onda su ga oni valjda napali. Ne znam da li su ga pretukli i da li su ga udarili. Oni su se razbježali - kaže Mijatovićev komšija.

Stanarka zgrade u ulici Danice Končar ispričala je za medije da je Mijatović "pao" doslovno ispred njenih ulaznih vrata, te da je ona vrata otvorila kada je čula glasove više ljudi.

- Nije to kao kad čujete djecu koja trče niz stepenice zgrade. Čula sam mnogo glasova. Kad sam otvorila vrata tu su bili radnici Hitne pomoći. Ja sam ih pitala da li im treba vode, pretpostavljajući da se nekom slošilo, ali su mi oni rekli da ne treba. Tek kasnije sam saznala da je Đorđe imao epi napad - kaže stanarka.

Ona tvrdi da se u parku okupljaju mladi i da ljeti, do kasno u noć glasno slušaju muziku što stanarima okolnih zgrada smeta.

- Oni noću viču, slušaju muziku. Od njih ne možemo da spavamo - kaže stanarka.

- Taj udarac je doveo do pucanja lobanje od kojih je Mijatović dobio epi napad i infarkt - kaže izvor Blica.

Kako objašnjava izvor "Blica", nakon što rezultati obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, bit će naloženo sudsko medicinsko vještačenje koje će utvrditi na koji način je preminuli zadobio kobne povrede.

- Huligani su dječaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dječak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dječaka na miru. Tad su se huligani zaletjeli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Htjeli su i da ga zapale bakljom - kaže poznanik Mijatovića.

Nije bolovao od epilepsije

Kako kaže, Mijatović nije bolovao od epilepsije, već je epi napad dobio od povreda glave.

- Nikad mrava ne bi zgazio. Dobar čovjek je bio, brižan. Imao je dvoje djece - kaže poznanik.

Do sukoba je došlo, kako je ispričao Ivica Dačić ministar policije, a prema riječima supruge preminulog, nakon što su se njihova djeca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čovjeka nisu mališanima htjeli da vrate loptu.

- Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gde je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje - kaže Dačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.