POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Određen jednomjesečni pritvor četvorici dilera uhapšenih u akciji "Rapid"

U unajmljenom stanu pronađena 74 kilograma amfetamina

Droga pronađena u stanu. FUP

prije 2 dana

 Kantonalni sudu u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te odredio jednomjesečni pritvor Adnanu Vuku, Maidu Maslaku, Omeru Čolakoviću i Ziji Novaliću koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva „Rapid“ zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, potvrdila je za portal "Avaza" Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Sumnjiče se da su kao organizirana kriminalna grupa u proteklih šest mjeseci proizvodili, pakovali i prodavali drogu amfetamin na području Kantona Sarajevo i šire. Za potrebe proizvodnje droge u Sarajevu su iznajmili stan u kojem su i pronađena 74 kilograma amfetamina, te 12 litara amfetaminskog ulja, jedan kilogram ammfetamina crystalice, devet pakovanja s više stotina tableta ekstazija, vatreno oružje i municija, vaga, folije i drugi pribor za proizvodnju i pakovanje droge.

Ovoj akciji prethodile su posebne istražne radnje i višemjesečna istraga Tužilaštva KS i Federalne uprave policije u saradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.