GLOBUS

Dramatično u Njemačkoj: Oluja opustošila ulice u Berlinu, ima i povrijeđenih | Obustavljene željezničke linije, Elba probila nasip u Hamburgu

AFP. Elba probila u Hamburg

Avaz.ba

29.10.2017

Njemačke vlasti proglasile su stanje elementarne nepogode u Berlinu, gdje vatrogasci nastoje da otklone posljedice oluje koja je opustošila ulice glavnog grada Njemačke.

Jedna osoba je teško povrijeđena kada se na nju srušila skela, a jak vjetar je srušio krov stambene zgrade i čupao drveće, prenosi B92.

Brojne željezničke linije na sjeveru i centralnom dijelu Njemačke, ka Bremenu, Hamburgu, Berlinu, Drezdenu i Lajpcigu su obustavljene, rekao je portparol Njemačke željeznice (DB).

U Hamburgu je rijeka Elba probila nasip. Spasilačke ekipe blokirale su okolne ulice kako bi osigurali da voda ne prodre u podzemni parking. Vatrogasci su zbog oluje pozvani na 500 intervencija.  

U olujnom nevremenu koje od jutros traje u centralnoj Evropi sa udarima vjetra i od 160 kilometara na sat, poginula su dvojica vozača na zapadu Poljske, a u Češkoj muškarac i žena na ulici kada se na njih srušilo drvo.

Oluja Havijer, koja je pogodila Njemačku početkom mjeseca, odnijela je sedam života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.