SVIJET

Šef britanske diplomatije 18 minuta razgovarao s lažnim premijerom Ermenije

Fena

24.5.2018

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Džonson (Boris Johnson) razgovarao je čak 18 minuta telefonom o odnosima s Rusijom, iranskom nuklearnom sporazumu, Siriji, te mnogim drugim stvarima, s osobom koja se lažno predstavila kao novi ermenski premijer Nikol Pašinjan.

Ne znajući da se radi o ruskom komičaru koji je tvrdio da uskoro ide na susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da se nada da ga neće otrovati "novičokom",  Džonson je rekao da bi rado došao u Ermeniju da se uvjeri kakva su s tim u vezi njihova iskustva. Govorio je, također, o sankcijama protiv ruskih bogataša koji žive u Velikoj Britaniji.  

- Ako baciš kamen na palaču Kensington, pogodit ćeš ruskog oligarha. Neki su bliski Putinu, a neki nisu - rekao je Džonson.

Nakon što je komičar razgovor objavio na internetu, britanski premijer izložen  je podsmijehu u javnosti.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo da se radi o "djetinjastoj podvali“, te da je britanski ministar shvatio da se radi o prevari i prekinuo je poziv.

To nije prvi gaf britanskog šefa diplomatije. On je napisao kontroverznu pjesmu o turskom predsjedniku, za šta ga je pohvalio sagovornik. 






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.