SKANDAL

Slavni brazilski plastični hirurg uhapšen zbog smrti pacijentice

Avaz.ba

20.7.2018

Brazilska policija uhapsila je slavnog plastičnog hirurga, poznatog kao "Doktor BumBum", koji je pobjegao nakon smrti pacijentice, piše "Guardian".

Brazilski plastični hirurg Denis Furtado (45) i njegova majka nestali su nakon smrti bankarice Lilijan Kaliksto (Calixto), koja je umrla nakon zahvata u Furtadovom stanu u subotu. Policija Rio de Ženeira objavila je jučer da su Furtado i njegova majka uhapšeni u komšiluku u kojem je obavljao operaciju povećanja stražnjice na pacijentici Kalikst, koja je umrla u bolnici u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

- Uhapšen je u poslovnom centru u naselju Barra de Tijuca - objavila je policija na Twitteru uz fotografiju Furtada i njegove majke Marije Fatime Baros (Barros). Internet-stranica "O Globo" objavila je da su uhapšeni u advokatskom uredu u poslovnom centru.


Pisao o kontroverznim metodama povećanja stražnjice

Furtado je postao zvijezda u Brazilu i ima više od 600.000 pratilaca na Instagramu te 44.000 na Facebooku. Na društvenim mrežama objavljivao je fotografije "prije" i "poslije" svojih operacija. Pisao je i o kontroverznim metodama povećanja stražnjice PMMA-om, spojem poznatim kao akrilno staklo, protiv kojeg je brazilsko društvo za plastičnu hirurgiju objavilo upozorenje. 

Dok su Furtado i njegova majka bili u bijegu, zatražili su sudsku dozvolu da se brane sa slobode, ali sud u Riju ih je odbio. U izjavi suda je navedeno: 

- Doktor je čak automobilom probio rampu na parkingu tržnog centra u Barri kada je vidio policijski automobič i zatim pobjegao s majkom-  stoji u izvještaju. 

Privedena je i Furtadova djevojka i recepcionerka Renata Fernandes, a policija traga za medicinskim tehničarom. Njegova majka, također, je bila doktorica, ali lokalni mediji navode da joj je zabranjena praksa u Riju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.