STRAŠNO

Broj žrtava cunamija u Indoneziji porastao na 832

Prije dva dana zemljotres jačine 7,5 stepeni prema Rihteru pogodio je ovaj otok

AFP

FENA

30.9.2018

Dok se spasioci penju i probijaju kroz ruševine tražeći preživjele, indonezijski zvaničnici tvrde da je broj poginulih porastao na 832, nakon snažnog zemljotresa i cunamija koji je u petak pogodio indonezijski otok Sulavesi. 

Prije dva dana zemljotres jačine 7,5 stepeni prema Rihteru pogodio je ovaj otok, a broj mrtvih konstantno raste dok zvaničnici tvrde da postoji mogućnost pronalaska još tijela, javio je danas CNN.

Portparol Nacionalne agencije za katastrofe Sutopo Purvo Nugroho (Purwo Nugroho) potvrdio je da je u trenutku zemljotresa u gradu Palu bio 71 strani državljanin, od kojih je većina sigurno evakuirana u Džakartu, a njih petero, uključujući troje francuskih državljana, kao i malezijskog i južnokorejskog državljanina, vode se kao nestali.

Preživjeli se kreću kroz poplavljene ulice i ruševine, na stotine je povrijeđenih i najmanje 17.000 ljudi je ostalo bez domova, dodao je Nugroho.

Epicentar potresa je lokaliziran na dubini od 10 kilometara, udaljen 56 kilometara sjeveroistočno od grada Dongala na otoku Sulavesi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.