KRIZA

Donald Tramp: Migrantima podižemo veoma dobre šatore, pa neka čekaju

Provedba sigurnosnog plana

Arhiv

Index.hr

30.10.2018

Kako bi spriječio karavanu centralnoameričkih migranata koja bježi od nasilja i siromaštva u svojim zemljama da prodre na američki teritorij, predsjednik Donald Tramp (Donald Trump) ih namjerava smjestiti u "šatorske gradove" i ondje ih zadržati uz pomoć više od 5000 vojnika, čije je slanje na meksičku granicu najavila vojska.

- Ako traže azil, zadržat ćemo ih dok se njihov slučaj ne preispita. Zadržat ćemo ih, podignut ćemo šatorske gradove, postavit ćemo šatore ondje posvuda - rekao je američki predsjednik u ponedjeljak navečer na Fox News.

- Nećemo podizati konstrukcije i trošiti stotine miliona dolara, postavit ćemo šatore, bit će sasvim dobri, i migranti će morati čekati te, ako ne dobiju azil, otići - naglasio je on.  

- Suprotno Obami i drugima, primit ćemo te ljude, smjestit ćemo ih ondje i čekat će. Kad ljudi vide šta se događa, manje će ih dolaziti - dodao je Tramp.  

Do ove najave dolazi nakon objave američke vojske o provedbi sigurnosnog plana predsjednika vezano uz honduraške migrante.  

 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.