NEOČEKIVAN OBRAT

Nakon objave da je njemački političar brutalno pretučen, policija zaključila da je zastupnik AfD lagao

Frank Magnitz, tvrdio da su ga u ponedjeljak navečer napala tri muškarca koja su ga pretukla palicama

Frank Magnitz. bild.de

Jutarnji.hr

9.1.2019

Neočekivani obrat u slučaju pretučenog njemačkog političara: policija u Bremenu objavila je kako nije pretučen nego je samo gurnut i bačen na pod.

Frank Magnitz, zastupnik radikalno desne stranke Alternativa na Njemačku (AfD) u lokalnom parlamentu, tvrdio je da su ga u ponedjeljak navečer napala tri muškarca koja su ga pretukla palicama. 

Policija se odmah dala u pregled nadzornih kamera i u srijedu objavila kako su Magnitza napala trojica muškaraca, ali da nije napadnut nikakvim oružjem. Njegove povrede su posljedica pada na zemlju.

AfD je u saopćenju tvrdio da su napadači tukli Magnitza i nakon što je pao, ali policija navodi da se na kamerama jasno vidi kako su oni, nakon što je žrtva pala, pobjegli. 

A dvojica građevinara, za koje je AfD tvrdio da su svojom pojavom spasili Magnitza od daljnjeg iživljavanja napadača, došla su nakon što su razbojnici otišli, vidjeli čovjeka u krvi na tlu i pozvali hitnu pomoć.

AfD je odmah reagirao navodeći kako nije “bitno koje je oružje bilo u pitanju, ali Magnitz je napadnut nekom vrstom palice”. 

Policija je promijenila karakterizaciju napada iz pokušaja ubistva u nanošenje teških tjelesnih povreda, a sve je manja vjerovatnosti da je riječ o napadu iza kojeg bi stajali politički motivi što je AfD razglasio na sva zvona.

Magnitz je u srijedu na svoju odgovornost napustio bolnicu i potvrdio kako je vjerovatno riječ o pokušaju pljačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.