REAKCIJE

Tramp izvrijeđao Tilersona: Ti si glup kao kamen

Američki i ruski predsjednik održali su prvi bilateralni sastanak tokom samita G20 U Hamburgu 2017. godine

Tilerson i Tramp. Arhiv

E. Š. / Avaz.ba

23.5.2019

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) napisao je na Twitter nalogu da je bivši državni sekretar Reks Tilerson (Rex Tillerson) "glup kao kamen".

Tramp je ovo napisao nakon izjave Tilersona da je predsjednik Rusije Vladimir Putin spremao Trampa za sastanak u Hamburgu.

- Reks Tilerson, čovjek koji je "glup kao kamen", potpuno bolestan i nespreman za državnog sekretara, izmislio je priču (dobio otkaz) da me Vladimir Putin pripremio za sastanak u Hamburgu, Njemačka. Mislim da se Putin ne bi složio. Pogledajte kako SAD ide - napisao je Tramp. 

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Tramp i ruski predsjednik Vladimir Putin održali su prvi bilateralni sastanak tokom samita G20 U Hamburgu 2017. godine. Sastanak je trajao dva sata i 20 minuta.

Kamerama nije bio dozvoljen pristup sastanku, tako da su teme razgovora ostale skrivene od javnosti.

- Imali smo veoma, veoma dobar razgovor i očigledno će se to nastaviti - izjavio je tada Tramp, rekavši da postoji nada da će se "dogoditi dosta pozitivnih stvari".

Američki predsjednik Donald Tramp smijenio je državnog sekretara SAD Reksa Tilersona u martu 2018. godine, a na njegovo mjesto postavio je Majka Pompea (Mike). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.